בית המשפט קבע כי פירוק שיתוף בין בעלים בנכס לא ייעשה בדרך של "חלוקה בעין" בין הצדדים, בשל היותו סותר את היתר הבנייה שניתן על ידי הועדה המקומית ו"דרך המלך" לפירוק השיתוף היא במכירתן של כל הזכויות.
בבית המשפט השלום נדונה תביעת פירוק שיתוף בין צדדים אשר רשומים כבעלים במשותף של שני נכסים הרשומים כל אחד כחלקות משנה נפרדות בבית המשותף. מהראיות אשר הובאו בפני בית המשפט עולה כי שני הנכסים אינם בנויים על פי היתר הבנייה שניתן להקמת הבניין בשל "פיצולם" של הנכסים, ואינם משמשים לייעוד שנקבע .
הנתבעים עתרו לפירוק השיתוף בנכסים בדרך של "חלוקה בעין" בין הצדדים באופן שבו יתוקן צו הבית המשותף על מנת שישקף את מצבם הפיזי הנוכחי של הנכסים (לאחר פיצולם) ולצורך חלוקת הנכסים המפוצלים בין הצדדים. בית המשפט לאחר שקיבל חוות דעת מומחה שמונה על ידו, ואת חוות דעתה של המפקחת על רישום המקרקעין, קבע כי על מנת שניתן יהיה לפרק את השיתוף על דרך של חלוקה בעין, נדרש כי החלוקה בעין של הנכסים (אשר תעשה כאמור באמצעות תיקון צו הבית המשותף) תהא בהתאם להוראות חוק התכנון והבנייה ועל פי היתר בנייה כדין.
משהנכסים הנדונים והבניין בו הם ממוקמים אינם מקיימים את הוראות היתר הבניה והמשטר התכנוני החל על המקרקעין, נדחתה בקשתם של הנתבעים לפירוק השיתוף בדרך של "חלוקה בעין" ונקבע כי בית המשפט לא ייתן ידו לפירוק השיתוף בפעולה רישומית בלתי חוקית הסותרת את ההיתר התכנוני.
בית המשפט קבע כי על מנת להשיא את ערכם של הנכסים, הליך פירוק השיתוף יהיה בדרך של מכירה פומבית כאשר הבעלים השותפים רשאים להשתתף בהגשת הצעת מטעמם, כאשר ההצעה הגבוהה ביותר מבין ההצעות שתוגשנה היא שתזכה.
אם גם אתם מתלבטים לעניין פירוק שיתוף בנכס מקרקעין שבבעלותכם , פנו עוד היום להתייעצות עם משרדנו !!!
(האמור לעיל אינו בא להחליף ייעוץ משפטי פרטני)